zondag 29 december 2013

Het mysterie van de blauwe pijlen in Mivalti.

Op donderdag 10 oktober 2013 kregen we onze eerste opdracht voor muzische grondhouding (spannend!). Meneer Coorevits gaf ons het boek: "Het raadsel van de blauwe pijlen".
Vol spanning lazen we samen het verhaal. Ik vond het wat onwennig maar na wat brainstormen gingen we vlug aan de slag. We wilden iets anders dan het normale toneel. Toen we in de bibliotheek van onze school liepen, groeide het idee om met levende poppen te werken. Om ons beter te kunnen inleven gaven we de personages uit het boek een andere naam en voegden we er ook enkele nieuwe personages aan toe. We schreven passende dialogen voor de verschillende personages.

Het koste veel moeite om onze ideeën te bundelen maar door veel wikken en wegen kwamen we tot een gemeenschappelijk besluit. Op dag één schreven we vooral de grote lijnen uit. Met veel vallen en opstaan oefenden we de week nadien ons toneel. De techniek met de handpoppen verliep niet altijd even vlot.

De avond van het optreden in Mivalti hadden we allemaal een beetje stress. Gelukkig konden we onze zenuwen beheersen en ons verhaal brengen zoals gepland. Ondanks het feit dat er op het laatste moment iemand wegviel in ons groepje, bleven we kalm om alles tot een goed einde te brengen. De avond van het optreden was een hele belevenis voor mij, het was namelijk de eerste keer dat ik op een echt podium stond. Ik vond het een zeer aangename ervaring.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten